|
בעולם אידיאלי, לא היינו צריכים עורכי דין לענייני עבודה, בעולם אידיאלי אנחנו לא היינו זקוקים לעורך דין, אך לצערנו אנחנו לא בעולם כזה ובתור מעסיקים או מועסקים, לא פעם נצטרך להיעזר בשירותי של עורך דין שמתמחה בתחום של זכויות עובדים ותנאי העסקה.
מדי שנה מוגשים אלפי תביעות לבית הדין לענייני עבודה. בתביעות אלה, לרוב תובעים המועסקים את זכויותיהם ממעסיקים אשר מעדיפים להשתמט מכך. ברוב המקרים התביעות מוגשות לאחר סיום העבודה, במקרים בהם העובדים החליטו להתפטר או פוטרו ממקום עבודתם.
יש לכך הסבר מאוד פשוט, מרבית המועסקים מסרבים לתבוע את מקום עבודתם בזמן שהם עובדים בו, גם אם הם יודעים שזכויותיהם נרמסות, שכן הם יתבעו הם עלולים להינזק במקום העבודה. עורכי דין לדיני עבודה יודעים לספר, שאחרי סיום עבודתם, מועסקים רבים מגיעים אליהם במטרה לתבוע את כל הזכויות שמגיעות להם, לעיתים מדובר בזכויות של שנים רבות.
באילו מקרים מטפלים עורכי דין לדיני עבודה?
המקרים הקלאסיים הם הלנת שכר, מצב בו המעסיק לא שילם לעובדיו משכורת (הרבה פעמים זה נכון בעיקר לגבי המשכורת האחרונה), תשלום דמי הבראה, תשלום שעות נוספות, מימוש ימי מחלה, מימוש ימי חופשה, פיצוי פיטורין, העברת תוכניות פנסיה ועוד.במקרים קיצונים יותר, מדובר על יחס משפיל בזמן העבודה ודרישה לפיצויים על כך.
בכל אחד מהמקרים שתיארנו, עורכי דין לדיני עבודה, מקבלים מהלקוחות שלהם, את כל החומר שיש להם, החל מחוזי עבודה, תלושי משכורת, הסכם פנסיה וכל סיכום אחר שיש בינו לבין המעסיק. כמו כן, אם יש בידי המועסק תיעוד נוסף שיכול לעזור (שיחות,מיילים, מכתבים ועוד), אזי שיש להגיש אותו לעורך דין, במטרה שיוכל לבחון ולראות כיצד הוא יכול לעזור לו לנצח במשפט.
חשוב לציין, בישראל יש בית דין לענייני עבודה ארצי שיושב בירושלים, ובתי דין מחוזיים בירושלים, תל אביב, באר שבע, חיפה ונצרת. יש להגיש את התביעה בבית דין באזור אליו שייך העסק. אומנם ניתן לעמוד ולייצג את עצמכם בבית דין, אך עדיף להיעזר באחד מבין עורכי דין לדיני עבודה, הם מנוסים בכך ויוכלו לייצג אתכם הרבה יותר טוב ובאופן מקצועי.
דוגמא לעורך דין כזה הוא רפאל שלום יאיר, עורך דין לענייני עבודה ולתחומים נוספים, הפועל באזור גוש דן. אתם מוזמנים ליצור קשר עם עו"ד יאיר, והוא ישמח לייעץ לכם בכל מקרה ולייצג אתכם במידת הצורך.
מוזמנים לקרוא בנוסף:
תיאום צוואה
|
|